Šis patiekalas ir skanus, ir sotus, ir be mėsos. Tinka smagiems šeimos pietums. Beje, tinka valgyti su raugintais ar marinuotais agurkėliais. Pabandykite ir patiks.
O pyragui reikia:
- Baltos žuvies (menkės, jūros lydekos ar pan.) file – apie 500 g,
- Druskos, pipirų, tinka ir provanso žolelių mišinys,
- Grietinėlės (10-13 proc.) – 200 g,
- Bulvių – 8-10 vnt.,
- Tarkuoto kietojo sūrio – 150-200 g,
- Džiūvėsėlių – apie 150 g,
- 1 svogūno,
- 2 česnako skiltelės,
- Šiek tiek aliejaus.
Nuskustas bulves apverdu sūdytame vandeny apie 7 min., kad jos būtų ne visai išvirusios. Tada atvėsusias supjaustau plokščiais gabalėliais (riekelėmis).
Supjastytą česnaką ir svogūną pakepinu aliejuje keptuvėje. Sudedu į skardą, kurioje kepsiu pyragą. Žuvies file supjaustau, sumaišau su druska ir pipirais bei žolelėmis (pvz. Provanso arba galima dėti šiek tiek čiobrelio) ir tolygiai sudedu į skardą.
Grietinėlę ir pusę tarkuoto sūrio sumaišau ir apšlakstau žuvį. Tada ant žuvies paskirstau bulves, supilu likusią grietinėlę. O ant viršaus uždedu džiūvėselius, sumaišytus su likusiu sūriu.
Kepu180° temperatūroje apie 45-50 min.
Ir, kaip minėjau, rekomenduoju valgyti su agurkiukais. Nepasigailėsit.