NaminisNaminis. Žuvies pyragas

Šis patiekalas ir skanus, ir sotus, ir be mėsos. Tinka smagiems šeimos pietums. Beje, tinka valgyti su raugintais ar marinuotais agurkėliais. Pabandykite ir patiks.

O pyragui reikia:

  1. Baltos žuvies (menkės, jūros lydekos ar pan.) file – apie 500 g,
  2. Druskos, pipirų, tinka ir provanso žolelių mišinys,
  3. Grietinėlės (10-13 proc.) – 200 g,
  4. Bulvių – 8-10 vnt.,
  5. Tarkuoto kietojo sūrio – 150-200 g,
  6. Džiūvėsėlių – apie 150 g,
  7. 1 svogūno,
  8. 2 česnako skiltelės,
  9. Šiek tiek aliejaus.

Nuskustas bulves apverdu sūdytame vandeny apie 7 min., kad jos būtų ne visai išvirusios. Tada atvėsusias supjaustau plokščiais gabalėliais (riekelėmis).

Supjastytą česnaką ir svogūną pakepinu aliejuje keptuvėje. Sudedu į skardą, kurioje kepsiu pyragą. Žuvies file supjaustau, sumaišau su druska ir pipirais bei žolelėmis (pvz. Provanso arba galima dėti šiek tiek čiobrelio) ir tolygiai sudedu į skardą.

Grietinėlę ir pusę tarkuoto sūrio sumaišau ir apšlakstau žuvį. Tada ant žuvies paskirstau bulves, supilu likusią grietinėlę. O ant viršaus uždedu džiūvėselius, sumaišytus su likusiu sūriu.

Kepu180° temperatūroje apie 45-50 min.

Ir, kaip minėjau, rekomenduoju valgyti su agurkiukais. Nepasigailėsit.

Dalintis

Gaukite naujienas

Aš jus informuosiu, kai pasirodys naujas receptas :)

Atrask su manimi naujų skonių

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.