Pas mus namie yra trys sūrio pyrago kepėjai. Aš, Vytenis ir Linas. Ir aš esu paskutinė, kuri iškepiau sūrio pyragą… Vaikai aplenkė mamą… Jeigu jūs dar nekepėte tokio pyrago, būkit pirmi ir iškepkit. Galiu tik pasakyti, kad tai puikiausio skonio desertas. Nereiks ir kavinėje pirkti. Duodu žodį 🙂
Taigi, ko reikia tam pyragui:
- 500-600 g kreminio sūrio (geriausiai – „Philladelphia“),
- 200 g grietinės (30 proc.),
- 2 šaukštelių kepimo miltelių,
- 5 šaukštų manų kruopų,
- 1 st. rudojo cukraus,
- 4 kiaušinių,
- 2 pakelių sausainių,
- 100 g sviesto.
Paruošiame pyrago pagrindą. Sausainius sutrupiname iki miltų ir sumaišome su lydytu sviestu. Masę sudedame į skardą (nuimamais kraštais), suspaudžiame ir kepame 160 °C ne daugiau 10 min. Atvėsiname.
Viršutiniam sluoksniui sumaišome kreminį sūrį, grietinę, manų kruopas, cukrų, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius. Atskirai išplakame kiaušinius iki šviesios spalvos, o tada atsargiai supilame į masę ir išmaišome.
Masę supilame ant atvėsusių sausainių sluoksnio. Kepame pyragą 40-45 min. 170°C temperatūroje. Svarbu, kad pyragas neperkeptų. Jo vidurys, išėmus iš orkaitės, dar turi judėti. Pyragą reiktų atvėsinti ir palaikyti šaldytuve per naktį, kad viršutinis sluoksnis sustingtų.
Prieš pateikiant, siūlyčiau papuošti šviežiomis avietėmis. Bet galima ir nepuošti, nes jo skonis yra toks puikus, kad visi papuošimai praranda prasmę 🙂