Red velvet tortas – šventėms

Red velvet tortas – tortų klasika, kurią išbando daugelis. Ne išimtis ir aš. Bet tokius pyragus kepu tik šventėms. O kadangi artėja šv. Velykos, gal kažkam ir kils mintis pasigaminti.

Receptų viešoje erdėje yra labai daug. Mano išbandytas receptas pasiteisino, tad ir dalinuosi.

Biskvitui reikės:
2,5 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
1 arb.š. sodos
1 valg.š. kakavos
1 arb.š. druskos
2 kiaušiniai
1,5 stiklinės aliejaus
1 stiklinė raugintų pasukų arba kefyro
2 valg.š. raudonų maistinių dažų (naudojau sausus miltelius)
1 arb.š. vanilės ekstrakto
1 arb.š. baltojo vyno acto

Kremui:
500 g varškės, pertrintos
100 g cukraus pudros
1 valg.š. vanilės ekstrakto
400 g grietinėlės, plakamosios (36 % rieb.)
citrinos sulčių pagal skonį

O štai ir gaminimo eiga:

  1. Dubenyje sumaišykite sijotus miltus, cukrų, sodą, kakavą ir druską.
    2. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu iki vientisos masės suplakite kiaušinius, aliejų, pasukas (arba kefyrą), maistinius dažus, vanilės ekstraktą ir baltojo vyno actą.
    3. Suberkite į plakinį miltų mišinį ir viską gerai išplakite iki vientisos masės.
    4. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą 22 cm skersmens kepimo indą.
    5. Kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes, kol biskvitas gražiai iškils ir sutvirtės. Patikrinkite, ar iškepęs, mediniu pagaliuku – įsmeigtas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.
    6. Atvėsinkite biskvitą. Atvėsus, perpjaukite išilgai į tris lygias dalis – atskirus torto biskvitus.
    7. Paruoškite torto kremą. varškę sumaišykite su cukraus pudra ir vanilės ekstraktu. Gerai pertrinkite iki vientisos masės, kol visiškai neliks gumuliukų.
    8. Atskirame inde išplakite grietinėlę iki standžių putų.
    9. Išplaktą grietinėlę atsargiai įmaišykite į varškės masę.
    10. Pagal skonį pagardinkite kremą citrinos sultimis (ar citrinos rūgštele), išmaišykite.
    11. Surinkite tortą: ant lėkštės dėkite vieną biskvitą. Jį aptepkite trečdaliu varškės kremo.
    12. Ant kremo dėkite antrą biskvitą, šiek tiek paspausti. Aptepkite antru trečdaliu varškės kremo.
    13. Uždėkite trečią biskvitą, paspauskite ir aptepkite likusiu kremu.
    14. Viršų apibarstykite biskvito likučiais*.
    15. Kelioms valandoms dėkite į šaldytuvą ar palaikykite per naktį. Skanaus!

* paprastai biskvitas visada kepdamas iškyla ir iškepa su “kuprele”. Tą “kuprelę” visuomet nupjaunu ir atidedu papuošimams ar tiesiog užkandžiui su arbata. Likusią biskvito dalį (be nupjautosios dalies) pjaustau į tiek biskvitų lakštų, kiek reikia.

Dalintis

Gaukite naujienas

Aš jus informuosiu, kai pasirodys naujas receptas :)

Atrask su manimi naujų skonių

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.